Skins - Magyar rajongói oldal

Hírek


Skins is not dead
2012.11.12. 22:15 - Írta: berry
kategória: Hírek

Megkésve, és kicsit megfakult emlékekkel (ennek csak és kizárólag az eltelt időhöz van köze), de megemlékeznék pár szóban november 8-ról. Mert mi is történt akkor? Kezdjük egy Facebook-eseménnyel, ami derült égből villámcsapásként érhette a magyar Skins-rajongókat, akik már talán nem is reménykedtek abban, hogy a közeljövőben – vagy úgy egyáltalán bármikor -, részük lehet egy budapesti Skins-buliban. Hiába, megkopott az első négy évadot körülvevő őrült rajongás, hamarosan elkezdődik és lemegy az utolsó széria, ennek ellenére még mindig vannak, akik látnak fantáziát a sorozatban. A BritishMood-ról beszélünk, akik pozitív hozzáállásáért (és zenei ízléséért, de erről később) nem lehetünk elég hálásak.

Tehát az értesítések között felbukkan egy esemény, amely jó zenéket ígért egy frissen nyílt helyen. Ígéretes, nem? A kommentekből és a visszaigazoltak számából ítélve nem csak én gondolom így, kockáztassunk meg egy „ott leszek”-et, aztán a szokásos, még a fórumon és az előző bulikon összeverődött társasággal nézzünk is el, ha már Méri megnyerte azt az italkupont. Éjféltájban még elég foghíjas a tánctér, a pultnál se volt sor, pedig az árak az ígértekhez hűen tényleg elég barátiak, ráadásul a belvárosról beszélünk. Maradjunk, hogy a francba ne, hiszen mit is várunk a Blahától, ahol a többi szórakozóhelyen is csak éjfél után indul el a pörgés? A jó magyar „igyunk, mielőtt inni mennénk” habitust figyelembe véve a korábbi órákban érdemes inkább a közeli kocsmákba benézni, ha arra vágyunk, hogy a lábunkra tapossanak a hajmeresztően hosszú sorban és hátba öntsenek sörrel. Szerencsére a Hétker Restrobarban egyikre se került sor, pedig úgy fél egy-egy körülre szép kis tömeg verődött össze a DJ-pult előtt, hogy a sorozatból ismert zenékre tomboljanak. Meg néhány másra is, de ha elég jó a hangulat, voltaképpen nem olyan nagy baj, ha becsúszik egy-két Katy Perry vagy Lady Gaga a beígért indie-számok közé.

Mert hogy a BritishMoodnak ez a védjegye, az indie, nem pedig a divat. A két szervező, akiknek a fejéből kipattant az egész party-sorozat és szerencsénkre meg is tudták valósítani, volt olyan kedves és szakított rám néhány percet, hogy válaszoljanak néhány kérdésre. Ebből egy jó félórás beszélgetést hoztunk össze, pedig lehet, hogy már azon is meg kellett volna lepődjek, hogy egyáltalán tudják, miről beszélek, amikor a Skins Magyar rajongói oldalt említem. Zsófi és Géza nemcsak hogy rendesek voltak a rám áldozott idejükért, hanem még állati szimpatikusnak is találtam őket egyrészt a lelkesedésükert, másrészt azért, mert tényleg nem céljuk az, hogy beleolvadjanak a mostani divathullámba. Hiába olyan menő a dubstep és az elektronikus zene, az ő célközönségük elsősorban az indie, britpop és testvérműfajaik kedvelői, s ezekből a műfajokból aztán tényleg bőven akad a Skins-ben is: Florence + the Machine, Klaxons, MGMT, és még sorolhatnám. Vagy ha épp nem is hangzottak fel a sorozatban, azért rengeteg olyan bandát össze tudtak még gyűjteni, akiknek a számait belerakhatták volna a sorozatba; így pénteken hallhattunk például Muse-t, Placebo-t, Kasabian-t, még Hadouken!-t is, ami kellemes meglepetésként ért. Jó ízlésükről tanúskodik, hogy az ilyen és hasonló műfajokban kiemelkedő magyar bandákkal is együttműködnek (The Punch, hogy csak egy példát említsek).

Ahogy ígérték, a kivetítőkön valóban mentek a klipek és a jelenetek, sőt, a Wild World-nél egyenesen állómoziban éreztem magam – kompenzálásként a Secret Party hangulatát pedig visszakaptuk a Hummernél, habár most nem volt olyan vad látványban részünk, mint az első két magyar Skins Party-nál, az Effy-nek öltözött lányok száma is elenyésző volt. Azért az extrémebb arcok is megtalálták a helyet, gondolok itt a miniruhába bújt, homlokig kisminkelt dán úriemberekre, akik simán megléphettek volna a kabátommal, mert hogy ruhatár az nem volt, de egyelőre ez az egyetlen mínuszpontja a Hétkernek. A BritishMood-nak egy sincs, sőt, hatalmas pirospont a hozzáállásukért: elmondásuk szerint kisebb közönségre számítottak, nem akarták fel pestet odacsődíteni, ezzel már a helyválasztáskor is tisztában voltak. Azért persze szó sincs pesszimizmusról, egy nagyobb party ötlete is felmerült „sztárvendéggel”, de nem kell ennyire előre szaladni, hiszen szóba került egy biztosan megrendezésre kerülő buli karácsony környékén, amelynek a pontos időpontja még bizonytalan, de a helyszín már adott: a hamarosan újranyitó Gödör Klub.

Ha pedig nem akartok addig várni (ugyan ki bírja ki a seggén ülve decemberig), nézzetek el csütörtökönként a többi, nem feltétlenül Skins-témájú Indie’s Not Dead buliba, megéri!


Powered by CuteNews
Hírek
Szereplők
Epizódok
Multimédia
Galéria
Fórum
Impresszum
Facebook